Kanapki z szynką, pastą guacamole i pomidorkami koktajlowymi
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty guacamole:
- 1Awokado obierz ze skórki, a następnie pokrój na kawałki.
- 2Zmieszaj ze sobą kawałki awokado, rozgnieciony w prasce ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
- 4Następnie dodaj szynkę.
- 5Całość udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
Wartości odżywcze w:
~103 kcal
~128 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.9 g |
Tłuszcze: | 3.6 g |
Węglowodany: | 12.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.1 g |
Tłuszcze: | 4.5 g |
Węglowodany: | 15.5 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Awokado | 30 g(2 x plaster) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
Pomidor | 40 g |
KOMENTARZE