Kanapki z szynką, pomidorem i bazylią
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Pieczywo posmaruj masłem.
- 2Pomidora umyj, a następnie pokrój w plastry.
- 3Na pieczywie ułóż plastry szynki i pomidora.
- 4Całość udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.
Wartości odżywcze w:
~136 kcal
~113 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 6.8 g |
| Tłuszcze: | 4.7 g |
| Węglowodany: | 16.3 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.6 g |
| Tłuszcze: | 3.9 g |
| Węglowodany: | 13.5 g |
SKŁADNIKI
| Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
| Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
| Masło extra | 3 g |
| Pomidor | 20 g(1 x plaster) |
| Bazylia liście świeże | 10 g(2 x liść) |
KOMENTARZE