Kanapki z szynką, pomidorem i cebulą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Pieczywo posmaruj masłem.
- 2Cebulę oraz pomidora umyj, obierz i pokrój w plasterki.
- 3Na pieczywie ułóż plastry szynki oraz pokrojonego pomidora.
- 4Całość udekoruj cebulą.
Wartości odżywcze w:
~144 kcal
~113 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 7.0 g |
| Tłuszcze: | 5.0 g |
| Węglowodany: | 17.5 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.5 g |
| Tłuszcze: | 3.9 g |
| Węglowodany: | 13.7 g |
SKŁADNIKI
| Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
| Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
| Masło extra | 3 g |
| Pomidor | 20 g(1 x plaster) |
| Cebula | 5 g(0.5 x plaster) |
KOMENTARZE