Kanapki z szynką, rukolą, awokado, pomidorem i bazylią
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Na pieczywie połóż liście rukoli oraz szynkę.
- 2Umyj i pokrój awokado i pomidora w plastry.
- 3Następnie umieść na kanapce plaster awokado oraz pokrojonego pomidora.
- 4Całość udekoruj listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~92 kcal
~111 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.2 g |
| Tłuszcze: | 2.6 g |
| Węglowodany: | 11.8 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 6.2 g |
| Tłuszcze: | 3.1 g |
| Węglowodany: | 14.2 g |
SKŁADNIKI
| Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
| Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
| Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
| Awokado | 15 g(1 x plaster) |
| Pomidor | 20 g(1 x plaster) |
| Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE