Kanapki z szynką, rukolą, rzodkiewką i kiełkami lucerny
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Na pieczywie połóż liście rukoli oraz szynkę.
- 2Następnie umieść na kanapce pokrojoną rzodkiewkę.
- 3Dodaj kiełki lucerny.
- 4Całość posyp siemieniem lnianym.
Wartości odżywcze w:
~113 kcal
~104 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 7.0 g |
| Tłuszcze: | 2.5 g |
| Węglowodany: | 15.4 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 6.4 g |
| Tłuszcze: | 2.3 g |
| Węglowodany: | 14.2 g |
SKŁADNIKI
| Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
| Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
| Len nasiona | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
| Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
| Rzodkiewka | 15 g(1 x sztuka) |
| Kiełki lucerny | 5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE