Kanapki z wędzonym łososiem i awokado oraz koktajl bananowo-szpinakowy

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Kanapki z wędzonym łososiem:

  1. 1Awokado umyj, obierz i usuń pestkę.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę, wymieszaj z awokado i dopraw solą oraz pieprzem.
  3. 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą, połóż plastry łososia.
  4. 4Całość skrop sokiem z cytryny.

Koktajl bananowo-szpinakowy:

  1. 5Banana, jabłko oraz pomarańczę obierz ze skórki, a następnie pokrój i przełóż do blendera.
  2. 6Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
~82 kcal ~775 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.5 g
Tłuszcze: 2.6 g
Węglowodany: 10.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 33.7 g
Tłuszcze: 24.4 g
Węglowodany: 104.0 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 120 g(4 x kromka)
Awokado 140 g
Łosoś wędzony 80 g(4 x plaster)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
cytryna 10 g(1 x plaster)
Szpinak (świeży) 60 g(3 x garść)
Banan 120 g(1 x sztuka)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Pomarańcza 240 g(1 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane