Kanapki z wędzonym łososiem i awokado oraz koktajl bananowo-szpinakowy
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Kanapki z wędzonym łososiem:
- 1Awokado umyj, obierz i usuń pestkę.
- 2Czosnek wyciśnij przez praskę, wymieszaj z awokado i dopraw solą oraz pieprzem.
- 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą, połóż plastry łososia.
- 4Całość skrop sokiem z cytryny.
Koktajl bananowo-szpinakowy:
- 5Banana, jabłko oraz pomarańczę obierz ze skórki, a następnie pokrój i przełóż do blendera.
- 6Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wartości odżywcze w:
~82 kcal
~775 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.5 g |
Tłuszcze: | 2.6 g |
Węglowodany: | 10.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 33.7 g |
Tłuszcze: | 24.4 g |
Węglowodany: | 104.0 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 120 g(4 x kromka) |
Awokado | 140 g |
Łosoś wędzony | 80 g(4 x plaster) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
cytryna | 10 g(1 x plaster) |
Szpinak (świeży) | 60 g(3 x garść) |
Banan | 120 g(1 x sztuka) |
Jabłko | 180 g(1 x sztuka) |
Pomarańcza | 240 g(1 x sztuka) |
KOMENTARZE