Kanapki z ziołową pastą twarożkową, orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, posiekane orzechy włoskie, koperek, suszone pomidory, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Na pieczywie ułóż liście sałaty.
  2. 4Następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  3. 5Całość udekoruj odrobiną posiekanego koperku.
~128 kcal ~146 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.9 g
Tłuszcze: 4.1 g
Węglowodany: 15.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.9 g
Tłuszcze: 4.7 g
Węglowodany: 17.7 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5 g(0.5 x łyżeczka)
Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)
Pomidory suszone nie solone 6 g(0.5 x sztuka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Koper ogrodowy 16 g(2 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Oliwki zielone marynowane 15 g(0.5 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

fajne pomysly parę z nich wyprubowalam i jest dobrze

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi