Kanapki z ziołową pastą twarożkową, orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
- 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, posiekane orzechy włoskie, koperek, suszone pomidory, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 3Na pieczywie ułóż liście sałaty.
- 4Następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
- 5Całość udekoruj odrobiną posiekanego koperku.
Wartości odżywcze w:
~128 kcal
~146 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.9 g |
Tłuszcze: | 4.1 g |
Węglowodany: | 15.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.9 g |
Tłuszcze: | 4.7 g |
Węglowodany: | 17.7 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Sałata | 5 g(1 x liść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Orzechy włoskie | 8 g(2 x sztuka) |
Pomidory suszone nie solone | 6 g(0.5 x sztuka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Koper ogrodowy | 16 g(2 x łyżka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Oliwki zielone marynowane | 15 g(0.5 x garść) |
KOMENTARZE
fajne pomysly parę z nich wyprubowalam i jest dobrze