Kanapki z ziołowo-czosnkową pastą twarożkową, rukolą, łososiem, oliwkami, pomidorem i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę i oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
  3. 3Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, czosnek, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  2. 5Dodaj plastry pomidora i łososia, skrop cytryną oraz udekoruj bazylią.
~118 kcal ~190 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.1 g
Tłuszcze: 3.8 g
Węglowodany: 13.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.4 g
Tłuszcze: 6.1 g
Węglowodany: 21.9 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Oliwki zielone marynowane 10 g(2 x sztuka)
Łosoś wędzony 10 g(0.5 x plaster)
Pomidor 20 g(1 x plaster)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane