Kanapki z ziołowo-czosnkową pastą twarożkową, rukolą, łososiem, oliwkami, pomidorem i bazylią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Cebulę i oliwki pokrój w drobną kostkę.
- 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
- 3Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, czosnek, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 4Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
- 5Dodaj plastry pomidora i łososia, skrop cytryną oraz udekoruj bazylią.
Wartości odżywcze w:
~118 kcal
~190 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.1 g |
Tłuszcze: | 3.8 g |
Węglowodany: | 13.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 11.4 g |
Tłuszcze: | 6.1 g |
Węglowodany: | 21.9 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Len nasiona | 10 g(1 x łyżka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Oliwki zielone marynowane | 10 g(2 x sztuka) |
Łosoś wędzony | 10 g(0.5 x plaster) |
Pomidor | 20 g(1 x plaster) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
KOMENTARZE