Kanapki z ziołowo-czosnkową pastą twarożkową, rukolą, łososiem, pomidorem i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
  3. 3Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, czosnek, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 5Dodaj plastry pomidora i łososia, skrop cytryną.
  3. 6Całość udekoruj bazylią.
~128 kcal ~178 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.9 g
Tłuszcze: 3.6 g
Węglowodany: 15.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.0 g
Tłuszcze: 5.0 g
Węglowodany: 21.8 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)
Łosoś wędzony 10 g(0.5 x plaster)
Pomidor 20 g(1 x plaster)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane