Kanapki z ziołowo-czosnkową pastą twarożkową z łososiem i czarnuszką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Cebulę pokrój w drobną kostkę.
- 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
- 3Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, czosnek, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 4Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
- 5Dodaj plaster łososia, całość skrop cytryną, posyp czarnuszką i udekoruj koperkiem.
Wartości odżywcze w:
~163 kcal
~217 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.4 g |
Tłuszcze: | 4.9 g |
Węglowodany: | 20.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 12.6 g |
Tłuszcze: | 6.5 g |
Węglowodany: | 26.7 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Łosoś wędzony | 10 g(0.5 x plaster) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Czarnuszka | 10 g(1 x łyżka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Len nasiona | 10 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE