Kanapki z ziołowo-czosnkową pastą twarożkową z łososiem i czarnuszką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
  3. 3Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, czosnek, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  2. 5Dodaj plaster łososia, całość skrop cytryną, posyp czarnuszką i udekoruj koperkiem.
~163 kcal ~217 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.4 g
Tłuszcze: 4.9 g
Węglowodany: 20.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.6 g
Tłuszcze: 6.5 g
Węglowodany: 26.7 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Łosoś wędzony 10 g(0.5 x plaster)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Czarnuszka 10 g(1 x łyżka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane