Kanapki z ziołowym twarożkiem, rzodkiewką i kiełkami lucerny

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwę z oliwek, koperek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Na pieczywie ułóż liście sałaty.
  2. 4Następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  3. 5Połóż pokrojoną rzodkiewkę i kiełki lucerny.
~96 kcal ~114 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 12.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.7 g
Tłuszcze: 2.9 g
Węglowodany: 14.9 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 8 g(1 x łyżka)
Rzodkiewka 30 g(2 x sztuka)
Kiełki lucerny 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane