Kasza gryczana z batatami, bakłażanem, zielonym groszkiem i orzechami nerkowca

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Bataty oraz ryż ugotuj.
  2. 2Bakłażana umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni.
  3. 3Do kaszy gryczanej dodaj bataty, grillowanego bakłażana, zielony groszek oraz posiekane orzechy nerkowca.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól oraz pieprz.
  5. 5Całość skrop przygotowanym dressingiem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.
~97 kcal ~550 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.3 g
Tłuszcze: 1.9 g
Węglowodany: 16.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.0 g
Tłuszcze: 10.5 g
Węglowodany: 93.5 g

SKŁADNIKI

Kasza gryczana 50 g
Batat 230 g(1 x sztuka)
Groszek zielony 140 g(1 x szklanka)
Bakłażan 120 g(0.5 x sztuka)
Orzech nerkowca 10 g(2 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane