Kasza gryczana z batatami, bakłażanem, zielonym groszkiem, orzechami i natką pietruszki

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Bataty oraz kaszę gryczaną ugotuj.
  2. 2Bakłażana umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni.
  3. 3Do kaszy gryczanej dodaj bataty, grillowanego bakłażana, zielony groszek oraz posiekane orzechy nerkowca.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, jogurt naturalny, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, kolendrę, sól oraz pieprz.  
  5. 5Całość skrop przygotowanym dressingiem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.
~95 kcal ~595 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.5 g
Tłuszcze: 2.0 g
Węglowodany: 15.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 21.7 g
Tłuszcze: 12.4 g
Węglowodany: 97.7 g

SKŁADNIKI

Kasza gryczana 50 g
Batat 230 g(1 x sztuka)
Bakłażan 120 g(0.5 x sztuka)
Groszek zielony 140 g(1 x szklanka)
Orzech nerkowca 10 g(2 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Kolendra 5 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane