Kasza gryczana z indykiem curry i roszponką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Mięso z indyka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, curry, solą oraz pieprzem.
- 2Indyka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
- 3Dodaj drobno posiekaną cebulę i pietruszkę, marchewkę pokrojoną w talarki oraz plastry czerwonej papryki.
- 4Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 5Roszponkę dokładnie umyj.
- 6Całość podawaj razem z posiekaną natką pietruszki i roszponką.
Wartości odżywcze w:
~94 kcal
~530 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.9 g |
Tłuszcze: | 3.1 g |
Węglowodany: | 11.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 27.8 g |
Tłuszcze: | 17.2 g |
Węglowodany: | 64.8 g |
SKŁADNIKI
Indyk tuszka | 100 g(1 x porcja) |
Kasza gryczana | 75 g |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Pietruszka korzeń | 80 g(1 x sztuka) |
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Pietruszka liście | 6 g(1 x łyżeczka) |
Curry | 5 g(1 x łyżeczka) |
Roszponka | 50 g(2 x garść) |
KOMENTARZE