Kasza gryczana z kurczakiem, pieczarkami, papryką i marchewką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój, dopraw przyprawami i grilluj na patelni.
  3. 3Cebulę i pieczarki pokrój, a następnie duś na oliwie z oliwek.
  4. 4Marchewkę umyj, obierz i pokrój w plasterki, paprykę pokrój w plastry, warzywa dodaj do cebuli i pieczarek.
  5. 5Podawaj z kaszą gryczaną, całość posyp posiekaną natką pietruszki.
~97 kcal ~331 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.8 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 11.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.4 g
Tłuszcze: 11.2 g
Węglowodany: 40.5 g

SKŁADNIKI

Kasza gryczana 50 g
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Marchewka 45 g(1 x sztuka)
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane