Kasza gryczana z tuńczykiem w sosie pieczarkowym oraz papryką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj, duś na oliwie z oliwek.
- 3Do cebuli i pieczarek dodaj tuńczyka.
- 4Całość duś na małym ogniu do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
- 5Paprykę pokrój w plastry.
- 6Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną, plastrami papryki oraz posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~66 kcal
~310 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.7 g |
Tłuszcze: | 1.5 g |
Węglowodany: | 9.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 17.5 g |
Tłuszcze: | 7.2 g |
Węglowodany: | 42.9 g |
SKŁADNIKI
Kasza gryczana | 50 g(0.5 x woreczek) |
Tuńczyk w wodzie | 30 g(1 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pieczarka uprawna świeża | 60 g(1 x garść) |
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Papryka zielona | 140 g(1 x mała sztuka) |
KOMENTARZE