Kasza gryczana z tuńczykiem w sosie pieczarkowym oraz papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj, duś na oliwie z oliwek.
  3. 3Do cebuli i pieczarek dodaj tuńczyka.
  4. 4Całość duś na małym ogniu do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
  5. 5Paprykę pokrój w plastry.
  6. 6Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną, plastrami papryki oraz posiekaną natką pietruszki.
~66 kcal ~310 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.7 g
Tłuszcze: 1.5 g
Węglowodany: 9.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.5 g
Tłuszcze: 7.2 g
Węglowodany: 42.9 g

SKŁADNIKI

Kasza gryczana 50 g(0.5 x woreczek)
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Papryka zielona 140 g(1 x mała sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane