Kasza jęczmienna z ciecierzycą, papryką, oliwkami i natką pietruszki

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę jęczmienną oraz ciecierzycę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie możesz użyć ciecierzycy w puszce).
  2. 2Paprykę umyj, oczyść i pokrój na kawałki, oliwki przekrój na połówki.
  3. 3W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  4. 4Na talerz wyłóż kaszę jęczmienną, a następnie cieciorkę wraz z papryką i oliwkami.
  5. 5Całość skrop dressingiem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.
~118 kcal ~482 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.0 g
Tłuszcze: 3.4 g
Węglowodany: 17.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.3 g
Tłuszcze: 13.8 g
Węglowodany: 72.3 g

SKŁADNIKI

Kasza jęczmienna perłowa 50 g(0.5 x woreczek)
ciecierzyca nasiona suche 45 g(3 x łyżka)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Papryka żółta 140 g(1 x mała sztuka)
Oliwki zielone marynowane 10 g(2 x sztuka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane