Kasza jęczmienna z ciecierzycą, papryką, oliwkami i natką pietruszki
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kaszę jęczmienną oraz ciecierzycę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie możesz użyć ciecierzycy w puszce).
- 2Paprykę umyj, oczyść i pokrój na kawałki, oliwki przekrój na połówki.
- 3W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
- 4Na talerz wyłóż kaszę jęczmienną, a następnie cieciorkę wraz z papryką i oliwkami.
- 5Całość skrop dressingiem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~118 kcal
~482 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.0 g |
Tłuszcze: | 3.4 g |
Węglowodany: | 17.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 16.3 g |
Tłuszcze: | 13.8 g |
Węglowodany: | 72.3 g |
SKŁADNIKI
Kasza jęczmienna perłowa | 50 g(0.5 x woreczek) |
ciecierzyca nasiona suche | 45 g(3 x łyżka) |
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Papryka żółta | 140 g(1 x mała sztuka) |
Oliwki zielone marynowane | 10 g(2 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pietruszka liście | 12 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE