Kasza jęczmienna z indykiem curry i roszponką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Mięso z indyka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, curry, solą oraz pieprzem.
  2. 2Indyka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
  3. 3Dodaj drobno posiekaną cebulę i pietruszkę, marchewkę pokrojoną w talarki oraz plastry czerwonej papryki.
  4. 4Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. 5Roszponkę dokładnie umyj.
  6. 6Całość podawaj razem z posiekaną natką pietruszki i roszponką.
~101 kcal ~509 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.4 g
Tłuszcze: 3.2 g
Węglowodany: 13.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 22.3 g
Tłuszcze: 16.3 g
Węglowodany: 67.3 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 100 g(1 x porcja)
Kasza jęczmienna perłowa 75 g
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Curry 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane