Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
  2. 2Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut.
  3. 3Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj.
  4. 4Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
  6. 6Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
~200 kcal ~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.8 g
Tłuszcze: 8.0 g
Węglowodany: 23.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.1 g
Tłuszcze: 12.6 g
Węglowodany: 37.1 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana 50 g
Brokuły 50 g
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane