Kasza jaglana z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokroić, a następnie poddusić na oliwie z oliwek. Następnie dodać pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodać ugotowaną kaszę, dokładnie wymieszać. Patelnię zdjąć z ognia, dodać pokrojoną fetę oraz pestki dyni.

~142 kcal ~585 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 4.8 g
Węglowodany: 18.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 23.6 g
Tłuszcze: 19.8 g
Węglowodany: 77.2 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana 75 g
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 40 g(1 x garść)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Dynia pestki 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane