Kasza jaglana z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokroić, a następnie poddusić na oliwie z oliwek. Następnie dodać pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodać ugotowaną kaszę, dokładnie wymieszać. Patelnię zdjąć z ognia, dodać pokrojoną fetę oraz pestki dyni.
Wartości odżywcze w:
~142 kcal
~585 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.7 g |
| Tłuszcze: | 4.8 g |
| Węglowodany: | 18.7 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 23.6 g |
| Tłuszcze: | 19.8 g |
| Węglowodany: | 77.2 g |
SKŁADNIKI
| Kasza jaglana | 75 g |
| Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
| Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
| Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
| Pomidory suszone nie solone | 40 g(1 x garść) |
| Ser typu Feta | 30 g(1 x garść) |
| Dynia pestki | 10 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE