Korzenna owsianka z jabłkiem, cynamonem, imbirem i orzechami włoskimi
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku tuż nad poziom płatków.
- 2Odstaw na 2–5 minut do napęcznienia.
- 3Dodaj jogurt, jabłko pokrojone w plastry i cynamon.
- 4Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze w:
~86 kcal
~236 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.6 g |
Tłuszcze: | 2.2 g |
Węglowodany: | 13.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.2 g |
Tłuszcze: | 6.2 g |
Węglowodany: | 37.4 g |
SKŁADNIKI
Płatki owsiane | 30 g(3 x łyżka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
Jabłko | 180 g(1 x sztuka) |
Cynamon | 5 g(1 x łyżeczka) |
Orzechy włoskie | 8 g(2 x sztuka) |
Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE