Korzenna owsianka z jabłkiem, cynamonem, imbirem i orzechami włoskimi

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku tuż nad poziom płatków.
  2. 2Odstaw na 2–5 minut do napęcznienia.
  3. 3Dodaj jogurt, jabłko pokrojone w plastry i cynamon.
  4. 4Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
~86 kcal ~236 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.6 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 13.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.2 g
Tłuszcze: 6.2 g
Węglowodany: 37.4 g

SKŁADNIKI

Płatki owsiane 30 g(3 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)
Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane