Kurczak curry z kalafiorem, natką pietruszki i kaszą jaglaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Mięso z kurczaka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, curry, kurkumą, solą oraz pieprzem.
  2. 2Kurczaka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
  3. 3Cebulę oraz marchew umyj i drobno pokrój, dodaj na patelnię.
  4. 4Dodaj kalafior podzielony na różyczki oraz mleko, całość duś do miękkości.
  5. 5Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. 6Podawaj kaszę razem z duszonymi warzywami i indykiem.
  7. 7Całość udekoruj posiekaną natką pietruszki.
~92 kcal ~406 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.4 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 11.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.5 g
Tłuszcze: 13.8 g
Węglowodany: 50.2 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Kasza jaglana 50 g(0.5 x woreczek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)
Kalafior 100 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 120 g(0.5 x szklanka)
Curry 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Kurkuma 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane