Kurczak po meksykańsku z brązowym ryżem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Ryż ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Całość podawaj razem z ryżem, dopraw chili i sokiem z cytryny.
Wartości odżywcze w:
~148 kcal
~496 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.8 g |
Tłuszcze: | 4.8 g |
Węglowodany: | 19.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 22.7 g |
Tłuszcze: | 16.1 g |
Węglowodany: | 64.4 g |
SKŁADNIKI
Kura tuszka | 100 g(1 x filet) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ryż brązowy | 75 g |
Mieszanka warzyw "meksykańska" | 150 g |
Chili | 1 g |
cytryna | 6 g(2 x łyżeczka) |
KOMENTARZE