Kurczak po meksykańsku z brązowym ryżem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Ryż ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Całość podawaj razem z ryżem, dopraw chili i sokiem z cytryny.

~148 kcal ~496 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.8 g
Tłuszcze: 4.8 g
Węglowodany: 19.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 22.7 g
Tłuszcze: 16.1 g
Węglowodany: 64.4 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 100 g(1 x filet)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ryż brązowy 75 g
Mieszanka warzyw "meksykańska" 150 g
Chili 1 g
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane