Kurczak po meksykańsku z kaszą jaglaną

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Kaszę ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Całość podawaj razem z kaszą, dopraw chili i sokiem z cytryny.

~153 kcal ~514 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.5 g
Tłuszcze: 5.0 g
Węglowodany: 19.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.3 g
Tłuszcze: 16.8 g
Węglowodany: 64.6 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 100 g(1 x filet)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Kasza jaglana 75 g
Mieszanka warzyw "meksykańska" 150 g
Chili 1 g
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane