Kurczak po meksykańsku z kaszą jaglaną
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Kaszę ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Całość podawaj razem z kaszą, dopraw chili i sokiem z cytryny.
Wartości odżywcze w:
~153 kcal
~514 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 7.5 g |
| Tłuszcze: | 5.0 g |
| Węglowodany: | 19.2 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 25.3 g |
| Tłuszcze: | 16.8 g |
| Węglowodany: | 64.6 g |
SKŁADNIKI
| Kura tuszka | 100 g(1 x filet) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Kasza jaglana | 75 g |
| Mieszanka warzyw "meksykańska" | 150 g |
| Chili | 1 g |
| cytryna | 6 g(2 x łyżeczka) |
KOMENTARZE