Kurczak po meksykańsku z ryżem paraboiled

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Ryż ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Całość podawaj razem z ryżem, dopraw chili i sokiem z cytryny.

~158 kcal ~531 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.0 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 21.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 23.5 g
Tłuszcze: 15.4 g
Węglowodany: 73.6 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 100 g(1 x filet)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ryż parboiled 75 g
Mieszanka warzyw "meksykańska" 150 g
Chili 1 g
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

pyszny, zdrowy przepis!

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi