Kurczak po meksykańsku z ryżem paraboiled
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Ryż ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Całość podawaj razem z ryżem, dopraw chili i sokiem z cytryny.
Wartości odżywcze w:
~158 kcal
~531 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.0 g |
Tłuszcze: | 4.6 g |
Węglowodany: | 21.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 23.5 g |
Tłuszcze: | 15.4 g |
Węglowodany: | 73.6 g |
SKŁADNIKI
Kura tuszka | 100 g(1 x filet) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ryż parboiled | 75 g |
Mieszanka warzyw "meksykańska" | 150 g |
Chili | 1 g |
cytryna | 6 g(2 x łyżeczka) |
KOMENTARZE
pyszny, zdrowy przepis!