Kurczak z brązowym ryżem, warzywami i ogórkami kiszonymi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój, przypraw solą oraz pieprzem i grilluj na patelni.
  3. 3Cebulę obierz i drobno posiekaj, duś na oliwie z oliwek.
  4. 4Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj drobno na tarce, dodaj do cebuli i kurczaka.
  5. 5Podawaj z ryżem i pokrojonomi w plasterki ogórkami kiszonymi.
~92 kcal ~477 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.2 g
Tłuszcze: 3.0 g
Węglowodany: 11.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 22.0 g
Tłuszcze: 15.9 g
Węglowodany: 60.8 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 100 g(1 x filet)
Ryż brązowy 75 g
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Seler korzeniowy 50 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ogórek kiszony 120 g(2 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane