Kurczak z kaszą gryczaną, puree z zielonego groszku i buraczkami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Mięso umyj, dopraw solą i pieprzem, a następnie griluj na patelni na oliwie z oliwek. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Groszek wrzuć na wrzątek i gotuj do miękkości. Ugotowany groszek zmiksuj z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce, a następnie dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Kaszę podawaj z kurczakiem z puree z zielonego groszku oraz buraczkami.
Wartości odżywcze w:
~140 kcal
~459 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.1 g |
Tłuszcze: | 4.7 g |
Węglowodany: | 17.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 20.2 g |
Tłuszcze: | 15.4 g |
Węglowodany: | 59.0 g |
SKŁADNIKI
Kasza gryczana | 75 g |
Kura tuszka | 50 g(0.5 x filet) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Groszek zielony | 70 g(0.5 x szklanka) |
cytryna | 6 g(2 x łyżeczka) |
Burak | 120 g(1 x sztuka) |
KOMENTARZE