Kurczak z kaszą jęczmienną, warzywami i ogórkami kiszonymi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę jęczmienną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój, przypraw solą oraz pieprzem i grilluj na patelni.
  3. 3Cebulę obierz i drobno posiekaj, duś na oliwie z oliwek.
  4. 4Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj drobno na tarce, dodaj do cebuli i kurczaka.
  5. 5Podawaj z kaszą jęczmienną i pokrojonymi w plasterki ogórkami kiszonymi.
~92 kcal ~481 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.2 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 11.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 21.9 g
Tłuszcze: 16.1 g
Węglowodany: 61.3 g

SKŁADNIKI

Kasza jęczmienna perłowa 75 g
Kura tuszka 100 g(1 x filet)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Seler korzeniowy 50 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ogórek kiszony 120 g(2 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane