Kurczak z kaszą jaglaną i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułami i marchwią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw przyprawami, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni.
- 2Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem.
- 3Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 4Całość podawaj razem z kaszą.
Wartości odżywcze w:
~142 kcal
~467 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 6.9 g |
| Tłuszcze: | 4.9 g |
| Węglowodany: | 17.1 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 22.7 g |
| Tłuszcze: | 16.3 g |
| Węglowodany: | 56.6 g |
SKŁADNIKI
| Kura tuszka | 100 g(1 x filet) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Zioła prowansalskie | 1 g |
| Kasza jaglana | 75 g |
| Mieszanka warzywna z kalafiorem, brokułami i marchwią | 150 g |
KOMENTARZE