Kurczak z warzywami, kaszą jaglaną i buraczkami z chrzanem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Mięso umyj, pokrój, przypraw solą oraz pieprzem i grilluj na patelni.
- 3Cebulę obierz i drobno posiekaj, duś na oliwie z oliwek.
- 4Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj drobno na tarce, dodaj do cebuli i kurczaka.
- 5Buraczki i jabłko zetrzyj na tarce, wymieszaj razem z chrzanem i udekoruj nasionami słonecznika.
- 6Całość podawaj z kaszą i buraczkami.
Wartości odżywcze w:
~84 kcal
~594 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.7 g |
Tłuszcze: | 2.6 g |
Węglowodany: | 11.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 26.3 g |
Tłuszcze: | 18.3 g |
Węglowodany: | 80.0 g |
SKŁADNIKI
Kura tuszka | 100 g(1 x filet) |
Kasza jaglana | 75 g |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Pietruszka korzeń | 80 g(1 x sztuka) |
Seler korzeniowy | 50 g(0.5 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Burak | 120 g(1 x sztuka) |
Jabłko | 180 g(1 x sztuka) |
Chrzan | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Słonecznik nasiona | 5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE