Kurczak z warzywami, ryżem parboiled i buraczkami z chrzanem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój, przypraw solą oraz pieprzem i grilluj na patelni.
  3. 3Cebulę obierz i drobno posiekaj, duś na oliwie z oliwek.
  4. 4Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj drobno na tarce, dodaj do cebuli i kurczaka.
  5. 5Buraczki i jabłko zetrzyj na tarce, wymieszaj razem z chrzanem i udekoruj nasionami słonecznika.
  6. 6Całość podawaj z kaszą i buraczkami.
~86 kcal ~613 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.4 g
Tłuszcze: 2.4 g
Węglowodany: 12.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 24.6 g
Tłuszcze: 16.9 g
Węglowodany: 89.3 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 100 g(1 x filet)
Ryż parboiled 75 g
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Seler korzeniowy 50 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Burak 120 g(1 x sztuka)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Chrzan 10 g(1 x łyżeczka)
Słonecznik nasiona 5 g(0.5 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane