Kuskus z brokułami, jajkiem, awokado i rzodkiewką w sosie chrzanowym

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
  2. 2Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut.
  3. 3Następnie dodaj plastry awokado oraz pokrojoną rzodkiewkę.
  4. 4Jajko ugotuj na półtwardo, pokrój w ćwiartki i dodaj do sałatki.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą starty chrzan, jogurt, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz.
  6. 6Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
~119 kcal ~300 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.9 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 16.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.8 g
Tłuszcze: 8.3 g
Węglowodany: 40.9 g

SKŁADNIKI

Kasza kuskus 50 g
Brokuły 50 g
Awokado 30 g(2 x plaster)
Rzodkiewka 30 g(2 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Chrzan 10 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane