Kuskus z pomidorami, papryką, awokado i oliwkami
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kuskus zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
- 2Wszystkie warzywa umyj i pokrój w kostkę.
- 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
- 4Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.
Wartości odżywcze w:
~113 kcal
~334 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.1 g |
Tłuszcze: | 4.6 g |
Węglowodany: | 14.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.1 g |
Tłuszcze: | 13.5 g |
Węglowodany: | 43.5 g |
SKŁADNIKI
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Oliwki zielone marynowane | 15 g(0.5 x garść) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Awokado | 70 g(0.5 x sztuka) |
Papryka czerwona | 100 g(0.5 x duża sztuka) |
Pomidor | 50 g |
Kasza kuskus | 50 g |
KOMENTARZE