Makaron pełnoziarnisty z łososiem i szpinakiem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na oleju rzepakowym.
- 2Liście szpinaku dokładnie umyj.
- 3Łososia pokrój i dodaj do cebuli razem z umytym szpinakiem.
- 4Całość duś przez kilka minut.
- 5Makaron ugotuj al dente.
- 6Patelnię zdejmij z ognia, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 7Zmiksuj serek wiejski i dodaj do całości, dokładnie wymieszaj oraz dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~140 kcal
~382 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 8.5 g |
Tłuszcze: | 4.3 g |
Węglowodany: | 16.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 23.3 g |
Tłuszcze: | 11.8 g |
Węglowodany: | 44.9 g |
SKŁADNIKI
Łosoś świeży | 50 g(0.5 x porcja) |
Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
Makaron pełnoziarnisty | 50 g |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Olej rzepakowy uniwersalny | 4 g(1 x łyżeczka) |
Serek twarogowy ziarnisty | 50 g |
Pietruszka liście | 24 g(2 x łyżka) |
KOMENTARZE