Makaron pełnoziarnisty z łososiem i szpinakiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na oleju rzepakowym.
  2. 2Liście szpinaku dokładnie umyj.
  3. 3Łososia pokrój i dodaj do cebuli razem z umytym szpinakiem.
  4. 4Całość duś przez kilka minut.
  5. 5Makaron ugotuj al dente.
  6. 6Patelnię zdejmij z ognia, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  7. 7Zmiksuj serek wiejski i dodaj do całości, dokładnie wymieszaj oraz dodaj posiekaną natkę pietruszki.
~140 kcal ~382 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.5 g
Tłuszcze: 4.3 g
Węglowodany: 16.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 23.3 g
Tłuszcze: 11.8 g
Węglowodany: 44.9 g

SKŁADNIKI

Łosoś świeży 50 g(0.5 x porcja)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Makaron pełnoziarnisty 50 g
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Olej rzepakowy uniwersalny 4 g(1 x łyżeczka)
Serek twarogowy ziarnisty 50 g
Pietruszka liście 24 g(2 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane