Makaron pełnoziarnisty z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokroić, a następnie poddusić na oliwie z oliwek. Następnie dodać pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Patelnię zdjąć z ognia, dodać pokrojoną fetę oraz pestki dyni.
Wartości odżywcze w:
~201 kcal
~647 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 8.7 g |
| Tłuszcze: | 5.8 g |
| Węglowodany: | 28.0 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 28.1 g |
| Tłuszcze: | 18.7 g |
| Węglowodany: | 90.4 g |
SKŁADNIKI
| Makaron pełnoziarnisty | 90 g(1 x szklanka) |
| Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
| Dynia | 105 g(0.5 x szklanka) |
| Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
| Pomidory suszone nie solone | 40 g(1 x garść) |
| Ser typu Feta | 30 g(1 x garść) |
| Dynia pestki | 10 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE