Makaron pełnoziarnisty z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokroić, a następnie poddusić na oliwie z oliwek. Następnie dodać pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Patelnię zdjąć z ognia, dodać pokrojoną fetę oraz pestki dyni.

~201 kcal ~647 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.7 g
Tłuszcze: 5.8 g
Węglowodany: 28.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 28.1 g
Tłuszcze: 18.7 g
Węglowodany: 90.4 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 90 g(1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Dynia 105 g(0.5 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 40 g(1 x garść)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Dynia pestki 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane