Makaron pełnoziarnisty z indykiem, brokułami i sosem tzatziki

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Pierś z indyka umyj, pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
  3. 3Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  4. 4Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3–5 minut.
  5. 5Umyj, obierz i pokrój ogórka w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę.
  6. 6Wymieszaj ze sobą jogurt naturalny, posiekany koperek, pokrojonego ogórka, sok z cytryny, czosnek oraz sól i pieprz.
  7. 7Makaron podawaj z indykiem i różyczkami brokułów polanymi sosem tzatziki.
~92 kcal ~331 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.0 g
Tłuszcze: 2.3 g
Węglowodany: 12.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 18.1 g
Tłuszcze: 8.5 g
Węglowodany: 44.7 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 50 g
Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 8 g(2 x łyżeczka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Ogórek 90 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane