Makaron pełnoziarnisty z indykiem, cukinią, papryką i mozzarellą

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Indyka umyj, pokrój i dopraw przyprawami.
  3. 3Cebulę podduś na oliwie z oliwek razem z pokrojonym indykiem.
  4. 4Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
  5. 5Następnie dodaj ugotowany makaron i pokrojoną mozzarellę.
  6. 6Całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  7. 7Podawaj makaron udekorowany listkami bazylii.
~94 kcal ~405 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 3.0 g
Węglowodany: 11.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 24.2 g
Tłuszcze: 12.7 g
Węglowodany: 47.7 g

SKŁADNIKI

Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Papryka czerwona 100 g(0.5 x duża sztuka)
Cukinia 125 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Makaron pełnoziarnisty 50 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane