Makaron pełnoziarnisty z indykiem, cukinią, papryką i mozzarellą
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Indyka umyj, pokrój i dopraw przyprawami.
- 3Cebulę podduś na oliwie z oliwek razem z pokrojonym indykiem.
- 4Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
- 5Następnie dodaj ugotowany makaron i pokrojoną mozzarellę.
- 6Całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 7Podawaj makaron udekorowany listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~94 kcal
~405 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.6 g |
Tłuszcze: | 3.0 g |
Węglowodany: | 11.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 24.2 g |
Tłuszcze: | 12.7 g |
Węglowodany: | 47.7 g |
SKŁADNIKI
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ser mozzarella | 30 g(1 x porcja) |
Papryka czerwona | 100 g(0.5 x duża sztuka) |
Cukinia | 125 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Indyk tuszka | 50 g(0.5 x porcja) |
Makaron pełnoziarnisty | 50 g |
KOMENTARZE