Makaron pełnoziarnisty z indykiem, dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem i grilluj na patelni. Dynię drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. Następnie dodaj pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj pokrojoną fetę oraz pestki dyni.

~144 kcal ~758 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.8 g
Tłuszcze: 4.5 g
Węglowodany: 17.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 41.2 g
Tłuszcze: 23.8 g
Węglowodany: 93.4 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 90 g(1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Indyk tuszka 100 g(1 x porcja)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 40 g(1 x garść)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Dynia pestki 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane