Makaron pełnoziarnisty z indykiem i brokułami w sosie czosnkowym

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Pierś z indyka umyj, pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
  3. 3Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  4. 4Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3–5 minut.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj jogurt, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól i pieprz.
  6. 6Makaron z kurczakiem podawaj z brokułami polanymi sosem jogurtowo-czosnkowym.
~121 kcal ~323 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.6 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 16.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.7 g
Tłuszcze: 8.4 g
Węglowodany: 43.5 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 50 g
Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Zioła prowansalskie 8 g(2 x łyżeczka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane