Makaron pełnoziarnisty z indykiem, mozzarellą i warzywami na patelnię
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
- 2Indyka umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem i podduś na oliwie z oliwek.
- 3Warzywa dodaj do indyka, całość duś po przykryciem.
- 4Mozzarellę pokrój, dodaj do warzyw pod koniec duszenia.
- 5Dopraw ulubionymi przyprawami, podawaj z makaronem.
Wartości odżywcze w:
~155 kcal
~577 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.3 g |
Tłuszcze: | 4.1 g |
Węglowodany: | 19.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 34.9 g |
Tłuszcze: | 15.4 g |
Węglowodany: | 73.6 g |
SKŁADNIKI
Makaron pełnoziarnisty | 90 g(1 x szklanka) |
Indyk tuszka | 100 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ser mozzarella | 30 g(1 x porcja) |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 150 g |
Makaron pełnoziarnisty | 90 g(1 x szklanka) |
Indyk tuszka | 100 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ser mozzarella | 30 g(1 x porcja) |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 150 g |
KOMENTARZE
Ile kalorii jest w całej porcji?