Makaron pełnoziarnisty z indykiem, mozzarellą i warzywami na patelnię

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  2. 2Indyka umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem i podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Warzywa dodaj do indyka, całość duś po przykryciem.
  4. 4Mozzarellę pokrój, dodaj do warzyw pod koniec duszenia.
  5. 5Dopraw ulubionymi przyprawami, podawaj z makaronem.
~155 kcal ~577 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.3 g
Tłuszcze: 4.1 g
Węglowodany: 19.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 34.9 g
Tłuszcze: 15.4 g
Węglowodany: 73.6 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 90 g(1 x szklanka)
Indyk tuszka 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Mieszanka warzyw "na patelnię" 150 g
Makaron pełnoziarnisty 90 g(1 x szklanka)
Indyk tuszka 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Mieszanka warzyw "na patelnię" 150 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

Ile kalorii jest w całej porcji?

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi