Makaron pełnoziarnisty z indykiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Liście szpinaku dokładnie opłucz, a następnie duś na małym ogniu na oliwie z oliwek.
- 3Pierś z indyka umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem i krótko grilluj na patelni.
- 4Dodaj ugotowany makaron, przekrojone na pół suszone pomidory oraz pokrojony ser mozzarella.
- 5Dopraw ziołami prowansalskimi, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~182 kcal
~509 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 10.7 g |
Tłuszcze: | 6.2 g |
Węglowodany: | 20.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 29.8 g |
Tłuszcze: | 17.4 g |
Węglowodany: | 57.4 g |
SKŁADNIKI
Makaron pełnoziarnisty | 50 g |
Indyk tuszka | 50 g(0.5 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Szpinak (świeży) | 100 g |
Pomidory suszone nie solone | 36 g(3 x sztuka) |
Ser mozzarella | 30 g(1 x porcja) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
KOMENTARZE