Makaron pełnoziarnisty z indykiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Liście szpinaku dokładnie opłucz, a następnie duś na małym ogniu na oliwie z oliwek.
  3. 3Pierś z indyka umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem i krótko grilluj na patelni.
  4. 4Dodaj ugotowany makaron, przekrojone na pół suszone pomidory oraz pokrojony ser mozzarella.
  5. 5Dopraw ziołami prowansalskimi, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem.
~182 kcal ~509 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 10.7 g
Tłuszcze: 6.2 g
Węglowodany: 20.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 29.8 g
Tłuszcze: 17.4 g
Węglowodany: 57.4 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 50 g
Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Szpinak (świeży) 100 g
Pomidory suszone nie solone 36 g(3 x sztuka)
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane