Makaron pełnoziarnisty z krewetkami, jarmużem i pomidorami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Krewetki rozmróź i oczyść.
  2. 2Jarmuż dokładnie umyj i pokrój.
  3. 3Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kilka minut przed końcem gotowania dodaj jarmuż, odcedź.
  4. 4Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  5. 5Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do cebuli razem z krewetkami.
  6. 6Całość duś na wolnym ogniu, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  7. 7Podawaj z makaronem i jarmużem, całość posyp posiekaną natką pietruszki.
~100 kcal ~545 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.0 g
Tłuszcze: 1.5 g
Węglowodany: 14.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 38.6 g
Tłuszcze: 8.0 g
Węglowodany: 77.9 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 90 g(1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Zioła prowansalskie 2 g(0.5 x łyżeczka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Jarmuż 120 g(2 x liść)
Makaron pełnoziarnisty 90 g(1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Zioła prowansalskie 2 g(0.5 x łyżeczka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Jarmuż 120 g(2 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane