Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i pesto z bazylii z migdałami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Kurczaka pokrój i grilluj na patelni bez tłuszczu.
  3. 3Do naczynia włóż liście bazylii, migdały, parmezan, oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek oraz sól i pieprz.
  4. 4Zmiksuj składniki w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. 
  5. 5Podawaj makaron z grillowanym kurczakiem oraz pesto, całość udekoruj listkami bazylii oraz migdałami.
~260 kcal ~528 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 12.4 g
Tłuszcze: 8.2 g
Węglowodany: 33.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.1 g
Tłuszcze: 16.7 g
Węglowodany: 68.4 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 90 g(1 x szklanka)
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Bazylia liście świeże 40 g(2 x garść)
Ser Parmezan 8 g(1 x łyżka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane