Makaron pełnoziarnisty z tofu, suszonymi pomidorami i bazylią
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
- 3Suszone pomidory pokrój i dodaj do cebuli.
- 4Całość duś na małym ogniu, w razie potrzeby dolej odrobinę wody.
- 5Dodaj tofu pokrojone w kostkę, czosnek wyciśnięty przez praskę, oregano, sól oraz pieprz.
- 6Podawaj z makaronem, całość udekoruj listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~195 kcal
~382 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.2 g |
Tłuszcze: | 4.9 g |
Węglowodany: | 28.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 18.0 g |
Tłuszcze: | 9.7 g |
Węglowodany: | 54.8 g |
SKŁADNIKI
Oregano suszone liście | 1 g |
Makaron pełnoziarnisty | 45 g(0.5 x szklanka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Tofu do krojenia | 40 g(2 x łyżka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pomidory suszone nie solone | 36 g(3 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE