Makaron pełnoziarnisty z tofu, suszonymi pomidorami i bazylią

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Suszone pomidory pokrój i dodaj do cebuli.
  4. 4Całość duś na małym ogniu, w razie potrzeby dolej odrobinę wody.
  5. 5Dodaj tofu pokrojone w kostkę, czosnek wyciśnięty przez praskę, oregano, sól oraz pieprz.  
  6. 6Podawaj z makaronem, całość udekoruj listkami bazylii.
~195 kcal ~382 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.2 g
Tłuszcze: 4.9 g
Węglowodany: 28.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 18.0 g
Tłuszcze: 9.7 g
Węglowodany: 54.8 g

SKŁADNIKI

Oregano suszone liście 1 g
Makaron pełnoziarnisty 45 g(0.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Tofu do krojenia 40 g(2 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidory suszone nie solone 36 g(3 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane