Makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Suszone pomidory pokrój i dodaj do cebuli.
  4. 4Całość duś na małym ogniu, w razie potrzeby dolej odrobinę wody.
  5. 5Dodaj kawałki tuńczyka, czosnek wyciśnięty przez praskę, oregano, sól oraz pieprz.
  6. 6Podawaj z makaronem, całość udekoruj posiekaną natką pietruszki.
~213 kcal ~391 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 10.6 g
Tłuszcze: 5.6 g
Węglowodany: 29.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.6 g
Tłuszcze: 10.3 g
Węglowodany: 54.1 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 45 g(0.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidory suszone nie solone 36 g(3 x sztuka)
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oregano suszone liście 4 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane