Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Świeże liście szpinaku przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem.
  3. 3Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  4. 4Suszone pomidory pokrój i dodaj do cebuli.
  5. 5Całość duś na małym ogniu, w razie potrzeby dolej odrobinę wody.
  6. 6Dodaj szpinak, tofu pokrojone w kostkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę, oregano, sól i pieprz.
  7. 7Podawaj z makaronem.
~177 kcal ~339 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.0 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 26.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.4 g
Tłuszcze: 8.0 g
Węglowodany: 50.5 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 45 g(0.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Tofu do krojenia 20 g(1 x łyżka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oregano suszone liście 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane