Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Świeże liście szpinaku przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem.
  3. 3Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  4. 4Suszone pomidory pokrój i dodaj do cebuli.
  5. 5Dodaj szpinak, wędzonego łososia pokrojonego w kostkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę, oregano, sól i pieprz.
  6. 6Całość duś na małym ogniu, w razie potrzeby dolej odrobinę wody.
  7. 7Patelnię zdejmij z ognia, lekko przestudź i całość wymieszaj z jogurtem greckim.
  8. 8Podawaj z makaronem.
~159 kcal ~375 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.1 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 21.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 21.7 g
Tłuszcze: 9.3 g
Węglowodany: 50.4 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 45 g(0.5 x szklanka)
Łosoś wędzony 40 g(2 x plaster)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane