Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym i oliwkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do cebuli razem z krewetkami.
  4. 4Całość duś na wolnym ogniu, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, pokrojone oliwki, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  5. 5Podawaj sos z makaronem.
  6. 6Całość posyp posiekaną natką pietruszki.
~90 kcal ~283 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.3 g
Tłuszcze: 2.1 g
Węglowodany: 13.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.4 g
Tłuszcze: 6.6 g
Węglowodany: 41.8 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 45 g(0.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Oliwki zielone marynowane 10 g(2 x sztuka)
Krewetki świeże 20 g(1 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane