Makaron z soczewicą, cukinią i pieczarkami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron pełnoziarnisty i soczewicę przyrządź zgodnie z instrukcjami na opakowaniach.
  2. 2Czerwoną cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj, a następnie duś na oliwie z oliwek.
  3. 3Cukinię obierz i pokrój w plasterki, następnie razem z soczewicą dodaj na patelnię.
  4. 4Całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  5. 5Podawaj sos z makaronem.
~125 kcal ~416 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.0 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 18.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.8 g
Tłuszcze: 10.2 g
Węglowodany: 60.0 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 50 g
Soczewica czerwona nasiona suche 36 g(3 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Cukinia 125 g(0.5 x sztuka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane