Makaron z soczewicą, cukinią i pieczarkami
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Makaron pełnoziarnisty i soczewicę przyrządź zgodnie z instrukcjami na opakowaniach.
- 2Czerwoną cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj, a następnie duś na oliwie z oliwek.
- 3Cukinię obierz i pokrój w plasterki, następnie razem z soczewicą dodaj na patelnię.
- 4Całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 5Podawaj sos z makaronem.
Wartości odżywcze w:
~125 kcal
~416 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.0 g |
Tłuszcze: | 3.1 g |
Węglowodany: | 18.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 19.8 g |
Tłuszcze: | 10.2 g |
Węglowodany: | 60.0 g |
SKŁADNIKI
Makaron pełnoziarnisty | 50 g |
Soczewica czerwona nasiona suche | 36 g(3 x łyżka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pieczarka uprawna świeża | 60 g(1 x garść) |
Cukinia | 125 g(0.5 x sztuka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE