Omlet z jogurtem, gruszką i żurawiną
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
- 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
- 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
- 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
- 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
- 6Podawaj posmarowane jogurtem naturalnym z pokrojoną w plastry gruszką oraz suszoną żurawiną.
Wartości odżywcze w:
~142 kcal
~250 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.2 g |
Tłuszcze: | 5.9 g |
Węglowodany: | 16.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.2 g |
Tłuszcze: | 10.4 g |
Węglowodany: | 29.6 g |
SKŁADNIKI
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Płatki owsiane | 20 g(2 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
Gruszka | 65 g(0.5 x sztuka) |
Żurawina suszona | 12 g(1 x łyżka ) |
KOMENTARZE